Over ‘Nieuws uit Noord-Korea’ | Casper van der Veen

Ik ben een historicus en freelance journalist gespecialiseerd in de geschiedenis, politiek en cultuur van Noord-Korea. Mijn boek over de geschiedenis van Noord-Korea is op 22 mei verschenen bij Uitgeverij Van Oorschot en is hier te bestellen via Bol.com.

Ik publiceer en presenteer regelmatig over Noord-Korea voor diverse organisaties. Ik ben beschikbaar voor Nederlands- en Engelstalige schrijfopdrachten, lezingen, (gast)colleges, interviews en workshops met betrekking tot Noord-Korea.

Ik schrijf momenteel hoofdzakelijk voor NRC. Ik werkte eerder als buitenlandredacteur voor persbureau Novum Nieuws en als stagiair voor de buitenlandredactie van de Volkskrant. Ik heb freelance artikelen geschreven voor nrc.next, De Correspondent, Het Reformatorisch Dagblad, Trouw, Kennislink, Stadsgeograaf, NK News en The Diplomat. Ik ben onder andere door Al Jazeera, Radio 1, Cinemasia, Universiteit Utrecht, Amnesty International en De Vrije Academie gevraagd om als Noord-Koreadeskundige op te treden.

Op deze website analyseer en bespreek ik de huidige ontwikkelingen in Noord-Korea. Ik plaats nieuwsberichten en analyseer wat de gebeurtenissen betekenen in de bredere context van het land en de regio. Ik verbind actuele gebeurtenissen met de geschiedenis, politiek en cultuur van het land en blik zo nodig vooruit op mogelijke toekomstige ontwikkelingen.

Deze website biedt een overzicht en analyse van wat er in Noord-Korea gebeurt en wat dit betekent voor Noord-Korea zelf, de omliggende regio en de mondiale gemeenschap. De website is bedoeld voor mensen die, net als ik, gefascineerd zijn door dit mysterieuze land en interesse hebben om de ontwikkelingen daar op de voet te volgen.

Casper van der Veen, Noord-Koreadeskundige

Zie ook: MailPortfolio | LinkedIn | Facebook | Twitter

7f2e26b4-954c-4651-b2dd-52f57fbfb2ad

2 gedachten over “Over ‘Nieuws uit Noord-Korea’ | Casper van der Veen

  1. Met grote waardering las ik uw artikel in De Volkskrant van 6 april. Ik heb Noord Korea twee keer bezocht, gereisd van
    Pyongyang naar Tsoenging om daar schepen van Verolme
    over te dragen. Als partner waren ze betrouwbaar en correct. Wij kregen een hartelijke en gulle ontvangst.

  2. Interessante site. Was er zelf 4 keer. We organiseren als VNC Asia Travel immers al sinds de 90-er jaren reizen naar Noord-Korea. Heb berichtje over documentaire film 20 juni op onze Facebook pagina (www.facebook.com/vncasiatravel) geplaatst.
    Mischien eens een artikel plaatsen over reizen naar het land en dan alle aanbieders noemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *