Welkom op ‘Nieuws uit Noord-Korea’!

Welkom op ‘Nieuws uit Noord-Korea’!

 

Op deze website analyseer en bespreek ik de huidige ontwikkelingen in Noord-Korea. Ik plaats nieuwsberichten en analyseer wat de gebeurtenissen betekenen in de bredere context van het land en de regio. Ik verbind actuele gebeurtenissen met de geschiedenis, politiek en cultuur van het land en blik zo nodig vooruit op mogelijke toekomstige ontwikkelingen.

 

Ik ben een freelance historicus en journalist gespecialiseerd in de geschiedenis, politiek en cultuur van Noord-Korea. Momenteel werk ik aan een populair-wetenschappelijk boek over de geschiedenis van Noord-Korea van 1945 tot heden. Ik hoop dit boek in 2013 te publiceren. Ik ben beschikbaar voor schrijfopdrachten, lezingen, (gast)colleges, interviews en workshops met betrekking tot Noord-Korea.

 

Deze website biedt een overzicht en analyse van wat er in Noord-Korea gebeurt en wat dit betekent voor Noord-Korea zelf, de omliggende regio en de mondiale gemeenschap. De website is bedoeld voor mensen die, net als ik, gefascineerd zijn door dit mysterieuze land en interesse hebben om de ontwikkelingen daar op de voet te volgen.

 

Casper van der Veen, Noord-Koreadeskundige

Zie ook: Portfolio | LinkedIn | Facebook | Twitter