Noord-Korea: een bijzondere bestemming

Als iemand je vraagt naar een reisbestemming waar je nog graag eens naartoe zou gaan, zou je waarschijnlijk niet snel Noord-Korea noemen. Toch is het land een goede bestemming voor een bijzondere reis.  Slechts enkele honderden toeristen per jaar worden Noord-Korea binnengelaten, dus het land bezoeken is een unieke ervaring.

In Noord-Korea zijn er veel indrukwekkende gebouwen en standbeelden te zien. De beeltenis van “De Eeuwige President” Kim Il Sung zie je overal. Ook het bezoeken van de indrukwekkende voorstellingen, zoals de beroemde Arirang Mass Games, is een aanrader.

genietsels

Noord-Korea is een land van regeltjes. Wanneer je je buiten je hotel wilt begeven, neem dan een gids mee. Ook kun je niet overal zomaar foto’s van maken. Zo is het fotograferen van militaire doelen bijvoorbeeld verboden. Wanneer je door Noord-Korea wilt reizen, heb je altijd lokale gidsen nodig.  Ook een privéauto met chauffeur is aan te raden.

Weerhouden deze regels je er niet van dit indrukwekkende land te ontdekken? Ga dan naar www.noordkorea2go.nl en boek jouw Noord-Korea rondreis bij YourWay2Go. Je rondreis wordt dan tot in de puntjes geregeld, inclusief reisbegeleiding en privéauto met chauffeur.

5 gedachten over “Noord-Korea: een bijzondere bestemming

  1. Wordt deze organisatie daadwerkelijk aangeraden of is dit een gesponsord artikel?

  2. Ik ben in 2008 naar Noord-Korea geweest. Een reis om nooit meer te vergeten. Een heel aparte bestemming, maar zo’n mooie reis. Echt een aanrader!! Wij gingen met een groep via Shilla Travel (nu geloof ik onderdeel van Wereldcontact). Erg goede ervaring.

  3. Het artikel is inderdaad overduidelijk geplaatst en/of gesponsord door desbetreffende organisatie. Het zou wel zo netjes zijn dit dan ook als zodanig te vermelden! Er zijn nog verschillende andere organisaties die mooie en goed georganiseerde reizen naar Noord Korea organiseren, waaronder bijvoorbeeld VNC Asia Travel, http://www.vnc.nl/noord-korea (waar ik zelf werkzaam ben)

  4. Tja, Noord-Korea
    Mijn in 2008 overleden echtgenoot bezocht in 2007 en 2008 enkele malen Noord-Korea. Hij was er op verzoek, omdat de leiders een eigen, nationale bloem wilden creëren, zoals b.v.Maleisie en Hibiscus heeft.
    Zijn adviezen werden zeer op prijs gestelden.Ik zou graag meegereisd zijn, maar als journaliste had men mij er liever niet bij.
    Leni Paul

Reacties zijn gesloten.